Afyonkarahisar Belediyesi, Travel Expo Ankara 7. Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nda şehrin coğrafi işaretli ürünlerini ziyaretçilerle buluşturdu. Belediye Başkanı Burcu Köksal, fuarda yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’ın tarihi, gastronomisi ve turizm potansiyeline..
Afyonkarahisar Belediyesi, Travel Expo Ankara 7. Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nda şehrin coğrafi işaretli ürünlerini ziyaretçilerle buluşturdu.
Belediye Başkanı Burcu Köksal, fuarda yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’ın tarihi, gastronomisi ve turizm potansiyeline dikkat çekti.
Afyonkarahisar’ın standında, UNESCO tescilli gastronomi şehirlerinden biri olan kentin tüm zenginlikleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Lokum, sucuk, kaymak, haşhaş ezmesi, ekşi mayalı patatesli köy ekmeği ve ekmek kadayıfı gibi tatlarla ziyaretçiler unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşadı. Stand, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin de desteğiyle, şehrin gastronomi kültürünü yansıtan bir merkez haline geldi.
Panelin ikinci oturumunda konuşan Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar’ın Hititler, Frigler ve Osmanlı gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirtti. Şehrin aynı zamanda Cumhuriyet tarihindeki önemli rolüne dikkat çeken Köksal, Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı Kocatepe’nin, yerli ve yabancı ziyaretçiler için eşsiz bir destinasyon olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar’ın gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olduğunu hatırlatan Başkan Köksal, şehrin 42 coğrafi işaretli ürüne sahip olduğunu ve bu sayıyı artırmak için çalıştıklarını ifade etti. Köksal, 2019 yılında başlayan bu sürecin şehrin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti.
Afyonkarahisar, dünyanın ilk “Aşçılık Kampı” projesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Başkan Köksal, bu kampın şehrin gastronomi turizmini uluslararası boyuta taşıyacağını vurguladı. Ayrıca, Mevlevihaneler, Frig Vadisi, Akdağlar ve Emirdağ yaylaları gibi doğal güzelliklerin de keşfedilmeye değer olduğunu belirtti.
Afyonkarahisar’da bu yıl düzenlenen Gastronomi Festivali’ne 450 bin ziyaretçi katıldı. Festival kapsamında 114 metrelik lokum üretilerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girildi. Başkan Köksal, Afyonkarahisar’ın lokumuyla dünya çapında tanındığını ve bu alandaki iddiasını sürdüreceğini söyledi.
Kentin turizm projeleri arasında “İstiklal Yolu” gibi tarihsel önemi büyük rotaların canlandırılması da yer alıyor. Bu projeyle Afyonkarahisar’ın hem iç hem de dış turizmde daha fazla ziyaretçi çekmesi planlanıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.